Inloggen
vorige
7 november
volgende

Hits

7 november 1981 - 'Every little thing she does is magic' van The Police bereikt de bovenste plaats in de Top 40. Het blijft er 3 weken staan.

13-07-2011

7 november 1987 - 'Pump up the volume' van M/A/R/S bereikt de bovenste plaats in de Top 40. Het blijft er 1 week staan.

Nieuwsfeiten

7 november 1876 - In Amerika wordt patent verleend op een machine die automatisch sigaretten maakt. Het patent was aangevraagd door Albert H. Hook (toepasselijke naam voor de uitvinder van zo'n apparaat).

7 november 1917 - (26 oktober volgens de Russische kalender) Rusland wordt 's nachts communistisch. Lenin opent het Alrussische Sovjetcongres waarin de Sovjetstaat wordt uitgeroepen. Leiding krijgt de Raad van Volkscommissarissen. Lenin is voorzitter van die raad.

7 november 1940 - Met veel lawaai stort in Amerika de Tacoma Narrows Bridge in. De brug, die vier maanden eerder was opgeleverd, was beroemd omdat hij al bij heel lage windsnelheden begon te wiebelen. Die ontwerpfout zorgde ervoor dat het bouwwerk geen lang leven beschoren was. Om 11 uur 's ochtend stortte de brug in. Opnames daarvan zijn nog wel eens te zien in televisieprogramma over de bouw van bruggen. Er viel een slachtoffer: Cocker Spaniel Tubby die in een auto zat op de brug.

13-07-2011

7 november 1946 - In New York wordt het nieuwste van het nieuwste gepresenteerd op televisiegebied: een tv waar je geld in kunt gooien. Als je er een kwart dollar in gooit, kun je de tv bedienen en op je favoriete zender afstemmen.

7 november 1956 - Elvis Presley is de eerste artiest die meer dan één miljoen platen verkoopt met iets anders dan een single. Hij bereikt de mijlpaal met een EP'tje: een 45-toerenplaat met daarop drie nummers. Titels van de nummers "Rip It Up", "Paralyzed" en "When My Blue Moon Turns To Gold Again".

7 november 1972 - Richard Nixon wint voor de tweede keer de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

7 november 1978 - CDA-fractieleider Willem Aantjes ziet zich gedwongen terug te treden wegens zijn SS-lidmaatschap in de Tweede Wereldoorlog.

7 november 1978 - De Amerikaanse entertainer Sammy Davis jr. treedt op in het Haagse congresgebouw. Een dag eerder wordt hij al gesignaleerd in Amsterdam. Hij eet daar een zuurkoolmaaltijd.

7 november 1986 - Bij de TROS gaat Dossier Verhulst in premiere. Een serie over een advocaat die een echtscheiding te behandelen krijgt, en daarbij werk en privé niet weet te scheiden.

7 november 1989 - Koningin Beatrix beëdigd het derde kabinet Lubbers. In het kabinet zitten voor het eerst sinds jaren niet alleen bewindslieden van het CDA maar ook van de PvdA. De kabinetsformatie duurde 63 dagen: en dat is een van de kortste formaties sinds de Tweede Wereldoorlog.

13-07-2011

7 november 1991 - Felix Rottenberg, directeur van politiek cultureel centrum De Balie in Amsterdam, stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de PvdA.

7 november 1994 - De TROS beslist om commerciële samenwerking met SBS (voorlopig) terzijde te leggen en alleen verder te onderhandelen met RTL. Ook die onderhandelingen zouden op niets uitlopen.

7 november 1997 - MTV roept in Rotterdam de Spice Girls uit tot beste popgroep van het jaar.

7 november 2000 - Amerika gaat naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Kandidaten zijn de republikein Bush en democraat Gore. Het zou weken duren voordat de stemmen geteld (en nog een keer geteld) zijn en Bush wordt uitgeroepen tot winnaar.

7 november 2000 - De politie van Londen heeft voorkomen dat dieven de kostbare diamant Millennium Star uit de Millennium Dome stalen. De dieven braken rond 10:00 uur dinsdagochtend met een bulldozer door het hek van de Dome, maar het lukte hen niet om de Millennium Star en enkele andere diamanten uit de tentoonstellingsvitrine te halen. Agenten betrapten de criminelen. Zelfs als de operatie wel was gelukt, zou alle moeite voor niets zijn geweest; de diamanten waren maandag al vervangen door waardeloze kristallen replica's. De politie was op de hoogte van de plannen van de criminelen. In totaal zijn in verband met de zaak elf mensen gearresteerd.

7 november 2000 - Dicjockey Wontoo haalt het Guinness Book of Records door bij Radio Enkhuizen een muziekprogramma van 65 uur te presenteren.

7 november 2003 - Premier Balkenende maakt zich boos over de persiflages op het koningshuis op de Nederlandse televisie. Vooral het BNN-programma egoland is hem een doorn in het oog. In het programma spelen kleipoppetjes leden van het Koninklijk huis. Het programma is volgens de premier een mengsel van 'verzinsels en halve waarheden'. Balkenende kan de humor van Kopspijkers wèl waarderen. Ook daarin worden het Koninklijk Huis en Balkenende zelf regelmatig op de hak genomen.

7 november 2008 - De allerlaatste uitzending op tv van De Lama's.

28-12-2009

7 november 2009 - In een voetbalwedstrijd van het Saoedische Al Hilal valt na iets meer dan twee seconden het snelste doelpunt ooit. Nawaf Al Abed knalde in de thuismatch tegen Alshela de bal na een tikje van zijn ploegmakker rechtstreeks in de kruising van het doel van Alshela. Al Hilal won met 4-0.

Geboren

7 november 1867 (†4 juli 1934)
Marie Curie (Marja Sklodowski) - Pools/Franse Natuurkundige. Was de eerste vrouw die een Nobelprijs won. Ze won deze prijs voor haar ontdekkingen op het gebied van radio-activiteit. In de jaren dat ze met dit verschijnsel aan het experimenteren was, was het gevaar ervan nog niet bekend. Haar boeken (ook haar kookboeken) zijn zo radioactief, dat ze niet zonder gevaar aangeraakt kunnen worden. Haar laboratoriumverslagen worden opgeslagen in met lood beklede kisten. Wie ze wil inzien, moet beschermende kleding dragen.

7 november 1918
Billy Graham - Amerikaans evangelist.

7 november 1943
Joni Mitchell (Roberta Anderson) - Liedjesschrijfster (Woodstock), zangeres (Both Sides Now, Help Me).

Overleden

7 november 1980 (Geb. 24 maart 1930)
Steve McQueen - Filmlegende. Hij werd beroemd door rollen in onder meer The Getaway, Papillon en The Sand Pebbles.

13-07-2011

7 november 2016 (Geb. 21 september 1934)
Leonard Cohen - Canadese folksinger-songwriter, dichter en schrijver. Hij had hits met onder andere Suzanne, Hallelujah en So long, Marianne.

13-02-2017
13-02-2017

Zeezenders

Geen gegevens gevonden.

vorige
7 november
volgende